Vrouw komt om bij zware kettingbotsing in Zonhoven
Foto: Peter Henderix
Bij het zwaar verkeersongeval op de N74 tussen Hasselt en Eindhoven, in Zonhoven is vrijdagnamiddag een 53-jarige vrouw uit Sint-Truiden om het leven gekomen. Een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rochefort raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Rond 15.15 uur gebeurde een kettingbotsing op de N74 richting Hasselt, waarbij een vrachtwagen achterop een stilstaande rij voertuigen knalde. Een personenauto raakte geplet tussen de aanstormende vrachtwagen en een lege lijnbus.

In het geplette voertuig zat de vrouw uit Sint-Truiden, die ter plaatse stierf. De buschauffeur liep lichte verwondingen op, net als twee passagiers in andere auto's, die door de lijnbus geraakt werden. In totaal raakten zes personenauto's, een lijnbus en vrachtwagen betrokken. Door de enorme klap en ravage was de N74 richting Hasselt tot 20.30 uur afgesloten voor het verkeer.

Alles moest ter plaatse blijven, omdat het parket van Hasselt een verkeersdeskundige naar Zonhoven had gestuurd. De oorzaak blijft voorlopig onbekend. De vrachtwagen reed om onbekende reden zonder te remmen en in volle snelheid achterop de file.

Vorige zondag gebeurde ook al op dezelfde N74 ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E314 in de buurt een dodelijke klap, waarbij een personenauto tegen een paal van de verkeerslichten in tweeën brak. Een jongeman uit Houthalen-Helchteren kwam toen om het leven.