De politie heeft woensdag in de Colombiaanse stad Barranquilla een papagaai 'gearresteerd' die verschillende drugdealers hielp ontsnappen bij de inval in een drugpand. Dat meldt de krant El Heraldo.

Woensdag wilde een 300-tal politiemensen een pand bestormen na klachten van omwonenden dat het pand bewoond werd door dieven en drugdealers. Voor ze pand binnenvielen, hoorden de officieren een luide stem steeds maar 'Loop, loop of de kat pakt je' roepen. Eens ze binnen waren in het gebouw, ontdekten ze de papagaai Lorenzo, die blijkbaar opgeleid was om de inwoners te waarschuwen voor de komst van de politie.

Het beestje had zich perfect van zijn taak gekweten, want er was niemand meer te bespeuren in het huis. De politie nam de papagaai in beslag en bracht het dier over naar een dierenasiel.

Tijdens de actie kon de politie toch nog vier mensen aanhouden. In het gebouw werden ook 250 messen en duizend dosissen marihuana aangetroffen.

Politie-officier Edues Munoz zei dat de papagaai ook bij de politie 'Loop, loop' bleef roepen. Een televisieploeg die het dier in het asiel ging bezoeken, werden ook getrakteerd op een 'Loop, loop of de kat pakt je'.