Spontane staking bij De Lijn in Brugge
Foto: vum
De chauffeurs van de bussen van De Lijn in Brugge hebben vrijdagmorgen het werk neergelegd uit onvrede met de gang van zaken. De chauffeurs spreken van een organisatorische soep. De Lijn 'betreurt' de actie.

'De actie duurt minstens tot ze een directielid van De Lijn West-Vlaanderen persoonlijk kunnen spreken. De man zou onderweg zijn naar het station in Brugge waar de bussen verzamelen.

Drie weken terug hebben we al overleg gehad over een aantal organisatorische maatregelen en het lijkt alsof de situatie is verslechterd', zegt Jürgen Braeckevelt van ACV.

'De rustdagen worden niet gerespecteerd en ook in de dispatching loopt het mis. Daardoor rijden bussen met vertraging en valt de planning in de soep. We willen nog eens duidelijk ons ongenoegen melden aan de directie. Vermoedelijk daarop gaan we weer aan de slag.'

De actie wordt gesteund door alle vakbonden. Het zou niet de bedoeling zijn om de hele dag actie te voeren.

De directie van De Lijn betreurt de staking. De actie vindt volgens de vervoersmaatschappij plaats op de vooravond van een afgesproken overlegmoment. Dat is gepland op 23 september. Volgens de directie zet de actie vooral de reizigers in de kou. Door de plotse werkonderbreking, konden zij zich niet voorbereiden.

De directie wil zo spoedig mogelijk in dialoog gaan met de syndicale vertegenwoordigers van de buschauffeurs voor een overleg in een serene sfeer. De directie stelt voor om samen te komen in de stelplaats in plaats van op het drukke Stationsplein zoals de chauffeurs voorstellen.

Hebt u zelf hinder ondervonden van de actie? Vertel het ons hier.