De Antwerpse strafrechter heeft de 23-jarige Freddy S. uit Antwerpen vrijdag veroordeeld tot zes jaar cel voor een dubbele moordpoging op zijn ex-vriendin en haar moeder in hun woning aan de Sigarenstraat in Stabroek.

Fatima V.D.P. had op 14 februari een einde gemaakt aan hun 2,5 jaar durende relatie. De beklaagde voelde zich gebruikt en tilde er zwaar aan dat zijn naam niet op de geboorteakte van hun toen twee maanden oude zoontje stond. De dagen voor de feiten vertelde hij zijn ouders meermaals dat hij Fatima en haar ouders wilde vermoorden en dat hij met zijn kind wilde vluchten. Zijn ouders probeerden hem op andere gedachten te brengen.

Op 23 februari ging hij zijn zoontje bezoeken. Hij en Fatima kregen opnieuw ruzie over de geboorteakte en Freddy ging kwaad weg. Hij kwam later terug en toen hij de vrouwen hoorde lachen, besloot hij hen te doden. Hij viel eerst Fatima's moeder aan met het vouwmes dat hij altijd op zak had en vervolgens ook zijn ex-vriendin, die hij de keel probeerde over te snijden.

De twee vrouwen vochten voor hun leven. Freddy S. ging naar de keuken om een groter mes te halen, maar bedacht zich en vertrok. De vrouwen liepen vooral snij- en steekwonden op aan het hoofd, de halsstreek en de schouder. De beklaagde ging naar een apotheek, waar hij de politie liet bellen. Hij bekende meteen de feiten en toonde berouw.

Hij moet de slachtoffers ruim 27.000 euro aan schadevergoedingen betalen.