De directeur van de lagere school Onze-Lieve-Vrouwcollege in Lokeren zegt dat twee van de 17 klassen in zijn school enkel uit allochtone leerlingen bestaan omdat er te weinig autochtone kinderen zijn.

De directeur reageert hiermee op de berichtgeving van de regionale zender TV OOST, die donderdagavond meldde dat de school allochtone en autochtone kinderen in aparte klassen onderbrengt om de daling van het aantal autochtone leerlingen tegen te gaan.

"Wij zijn een vrij grote school met voor elk leerjaar twee of drie klasjes. Nu is het zo dat we te weinig ’Vlaamse’ kindjes hebben om die over de verschillende klasgroepen te verdelen. In twee van de 17 klasjes zitten uitsluitend allochtone leerlingen, maar dat zeg ik nu puur op basis van naam. "

"In sommige klasjes zouden anders slechts twee of drie Vlaamse kinderen zitten en dat wilden we tegengaan. Daarom besloten we om die kinderen samen te plaatsen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kinderen aansluiting vinden bij elkaar, ook buiten de school. Anders stellen we vast dat ook zij de school verlaten", nuanceert schooldirecteur Luc Audenaert.