Vermiste tienjarige kraakte pand met vrienden
Foto: rr
De 10-jarige Myllan Leborgne, die vrijdagmorgen in Doornik werd teruggevonden nadat hij één nacht als vermist was geseind, liep niet alleen weg. Met vier tieners kraakten ze ’s nachts een gebouw in Doornik. Dat heeft het parket van Doornik gemeld.

Myllan was donderdagnamiddag met toestemming van zijn moeder en vergezeld van zijn één jaar oudere broer naar de kermis getrokken. Rond 17 uur keerde de broer van Myllan alleen naar huis terug.

Net voor hij vertrok zou de broer gezien hebben dat Myllan in gesprek was met twee andere kinderen van ongeveer 14 jaar. Omdat Myllan maar niet naar huis kwam, verwittigde zijn moeder aan het begin van de avond de politie.

'Op het kermisplein ontmoette Myllan vier tieners, jongens en meisjes van 13 tot 14 jaar. De vijf hebben tijdens de nacht een pand gekraakt in Doornik-stad. Enkel de moeder van Myllan heeft rond 21.45 uur de politie verwittigd. Geen enkele van de andere ouders heeft de ordediensten op de hoogte gebracht van de verdwijning van de kinderen. Het parket heeft een beschermingsdossier geopend voor deze vijf weglopers', preciseerde de eerste substituut van de procureur des Konings van Doornik.

Een affiche- en mediacampagne van Child Focus heeft ervoor gezorgd dat de jongen uit Doornik snel werd teruggevonden. 'Een wandelaar, die het opsporingsbericht had gezien, herkende het kind vrijdag rond 11 uur in het stadspark. Het gaat om een vlucht. De piste van een ontvoering is afgevoerd', verklaarde de Doornikse procureur Marie-Claude Maertens vrijdagmiddag.

'Myllan was niet gewond en onderging geen geweld. Hij had honger', aldus de magistrate.