In een ziekenhuis in het Amerikaanse Baltimore heeft een man zijn moeder doodgeschoten en daarna zelfmoord gepleegd toen hij vernam waaraan zijn moeder leed. Zo heeft de plaatselijke politie bekend gemaakt. Volgens de media was de vrouw verlamd geraakt na een operatie aan het ruggenmerg.

Volgens burgemeester Stephanie Rawlings-Blake van Baltimore reageerde de 50-jarige man erg emotioneel toen hij te horen kreeg wat de gezondheidstoestand van zijn moeder was.

Tijdens de conversatie met de arts trok hij plots een klein semi-automatisch handwapen en hij  schoot de geneesheer onderaan in de borst. De arts zeeg neer, terwijl de dader in de kamer van zijn moeder vluchtte, waarop hij haar doodschoot in haar bed.

Na een belegering van drie uur bestormde een interventie-eenheid van de politie de kamer, waarin de man zich gebarricadeerd had. De politiemannen troffen er twee levenloze lichamen aan. De arts werd geopereerd, maar zijn leven zou niet in gevaar zijn, deelde de politie mee.

Volgens een verpleegster die op de betrokken afdeling werkte, was de man woedend over de behandeling van zijn moeder. Hij had gedreigd uit het venster te springen.