In Londen is een vooraanstaand Pakistaans politicus, Imram Farooq, de leider van de Muttahida Qaumi Movement (MQM), vermoord teruggevonden. Dat meldden de televisiezenders BBC en Sky News. De man werd in rond 19.30 uur met hoofdwonden en sporen van messteken aangetroffen in het Noord-Londense district Edgware.

De politie wilde enkel bevestigen dat ze op dat ogenblik voor een ernstig incident werd opgeroepen in Edgware. 'De politie trof een Aziatische man van rond de 50 aan met messteken in het hoofd. De hulpdiensten hebben hem nog zorgen toegediend, maar het slachtoffer werd ter plaatse dood verklaard om 18.37 uur (plaatselijke tijd, 19.37 uur Belgische tijd)', verklaarde een woordvoerder van de politie. 'Zijn naasten werden op de hoogte gebracht', voegde hij eraan toe.

De MQM leidt de belangrijkste stad van Pakistan, Karachi, reeds 27 jaar met ijzeren had. De periode wordt getekend door talrijke en bloederige politieke misdaden. De partij werd gesticht door moslims die buurland India ontvluchtten bij de opdeling van de Britse oud-kolonie in 1947.