Het hoofd van het Frans antidopingagentschap, Pierre Bordry, is bereid mee te werken in de zaak Lance Armstrong. Bordry zal de zogenaamde B-stalen van de Tour van 1999 ter beschikking stellen aan de Amerikaanse dopingjager Jeff Novitzky indien die dat wil. De Franse sportkrant L'Equipe berichtte in 2005 dat deze stalen uit 1999 epo zouden bevatten.

Heel wat urinestalen van Armstrong uit die bewuste Tour werden ingevroren om later  te hercontroleren. In die tijd was het nog niet mogelijk om epo op te sporen. Toen Armstrong twee jaar geleden een comeback maakte, weigerde hij om die stalen opnieuw te laten onderzoeken.

Nu zou een hercontrole  eventueel toch kunnen plaatsvinden omdat het Frans antidopingagentschap bereid lijkt om de B-stalen te overhandigen aan het Amerikaanse team van Jeff Novitzky. Dat team onderzoekt in opdracht van de Amerikaanse overheid de beschuldigingen van georganiseerd dopinggebruik in het US Postal-wielerteam van Armstrong en Bruyneel. Jeff Novitzky is de man die met succes het dopingschandaal rond het BALCO-laboratorium aan het licht bracht. Zo liet hij onder andere Marion Jones tegen de lamp lopen.

Armstrong heeft dopinggebruik altijd met klem ontkend, maar ligt al sinds zijn eerste eindoverwinning in de Ronde van Frankrijk onder vuur. Recent laaide de commotie opnieuw op na zware beschuldigingen van zijn ex-ploeggenoot Floyd Landis.