Oscar Sevilla betrapt op doping
Foto: Photo News
De Spaanse renner Oscar Sevilla wordt voorlopig geschorst nadat hij volgens het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) op 15 augustus een positieve plas afleverde tijdens de Ronde van Colombia. Dat meldt het UCI in een persbericht.

De 33-jarige Sevilla bleek bij een contole tijdens de Ronde van Colombia op 15 augustus sporen van Hydroxyethyl starch (een vervanger van bloedplasma) in zijn urine te hebben, bleek later uit een rapport van het laboratorium van Bogota. Daarom wordt de ex-renner van onder meer Phonak en T-Mobile voorlopig geschorst.

De voorlopige schorsing blijft van kracht tot er na een hoorzitting bij de Spaanse Wielerbond (RFEC) beslist wordt of de renner effectief een inbreuk heeft gepleegd op de antidopingwetgeving. Sevilla heeft alvast het recht om een tegegenexpertise aan te vragen.

Oscar Sevilla is wat dopingschandalen betreft niet aan zijn proefstuk toe. Aan de vooravond van de Ronde van Frankrijk in 2006 werd Sevilla, net als zijn kopman Jan Ullrich en begeleider Rudy Pevenage door de ploegleiding van Team Mobile geschorst vanwege vermeende betrokkenheid bij het Spaanse dopingschandaal rondom dokter Fuentes.

Sinds 2008 komt de Spaanse renner uit voor het Amerikaanse Rock Racing.

De 34-jarige Jimenez, winnaar van drie etappes in de Vuelta (in 2000, 2004 en 2005), testte in een andere dopingzaak op 12 augustus na zijn zege in de zesde etappe van de Ronde van Portugal positief op het gebruik van EPO en was al sinds 7 december 2009 voorlopig geschorst. De RFEC heeft hem nu een tweejarige schorsing en een boete van 8.400 euro opgelegd.