In Aarlen botsten woensdagavond twee treinen botsten op elkaar nadat één van de twee machinisten door het rood was gereden. Dat meldt VRT. Het treinverkeer blijft donderdag verstoord.

Na het treinongeval raadpleegden 56 mensen ter plaatse een arts. 23 mensen raakten lichtgewond zijn en werden doorverwezen naar bijkomende medische diensten.

'Om 18u10 is een trein vanuit Aarlen in de richting van Luxemburg tegen een trein vanuit Luxemburg in de richting van Libramont aangereden ter hoogte van het station van Aarlen', zo staat in de mededeling. Wie vragen heeft over reizigers van deze treinen en/of hun familie, kan bellen naar het nummer 063-23.03.39.

Treinverkeer blijft  verstoord
Het spoorverkeer blijft donderdag nog hinder ondervinden. De sporen tussen Aarlen en Luxemburg blijven voorlopig onbruikbaar. In het beste geval zou tegen de middag de situatie weer normaal zijn.

Tussen Aarlen en Luxemburg zijn bussen ingelegd. Het spoorverkeer tussen Jemelle-Aarlen, Aarlen-Libramont en Namen-Brussel is weer normaal.

Reizigers die informatie wensen over hun trein, kunnen terecht op de website www.nmbs.be of www.railtime.be, aldus de spoorwegoperator en de infrastructuurbeheerder.