De Centra voor Algemeen Welzijnswerk hebben sinds de opheffing van de Commissie Adriaenssens al zestig slachtoffers opgevangen. De Centra kregen dertig nieuwe meldingen van kindermisbruik binnen.

Na de opheffing van de Commissie Adriaenssens lanceerde Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen een nieuw hulpnummer voor slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk. Hij deed daarvoor een beroep op de Centra voor Algemeen Welzijnswerk (CAW’s).

Maandag laten de CAW’s weten dat ze al zestig slachtoffers hebben opgevangen. Dertig onder hen waren nog nooit eerder met hun verhaal naar buiten getreden.

De Centra werden maandagochtend ook vernoemd bij de voorstelling van het nieuwe ’Centrum voor erkenning, heling, herstel en verzoening’. 'De CAW’s blijven instaan voor eerstelijnshulp aan slachtoffers', sprak Johan Bonny, woordvoerder van de bisschoppenconferentie.

De Centra voor Algemeen Welzijnswerk, die los staan van het infopunt dat dinsdag wordt gelanceerd door de Kerk zelf, zijn bereikbaar op 0476 92 18 04 of onthaal@caw.be.