De Belgische autoriteiten hebben een 35-jarige man uit Tongeren en een 35-jarige man uit Leuven aan de politie in Maastricht uitgeleverd, omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij een steekpartij in een parkje vlakbij de grens op 7 augustus. De Tongenaar werd dinsdag uitgeleverd, de uitlevering van de man uit Leuven gebeurde donderdag.

Het tweetal had een man uit Rotterdam ernstig verwond. Het duo wordt vrijdag voor de rechter-commissaris in Maastricht voorgeleid, zo meldt de Nederlandse politiezone Limburg-Zuid donderdag.

Het slachtoffer, een 21-jarige Rotterdammer, had meerdere steekwonden. De man verklaarde destijds dat hij door meerdere mannen aangevallen was. Zijn belagers namen zijn tas en telefoon mee. De hulpdiensten brachten de man naar het ziekenhuis, maar zijn toestand was niet levensbedreigend.

De steekpartij gebeurde in een parkje in Maastricht dichtbij de Belgische grens nabij Veldwezelt (Lanaken). De politiezone Limburg-Zuid van Maastricht startte meteen een grootschalig onderzoek en dat leidde afgelopen week in België tot de arrestatie van de twee.