Website voor tweedehandse Ikea-spullen
Ikea is in zijn thuisland Zweden een koop- en verkoopsite gestart waar consumenten gebruikte artikelen van het woonwarenhuis kunnen aanbieden.

Ikea werkt daarvoor samen met de Zweedse e-commercesite Blocket.se, die instaat voor de technische kant van de zaak.

Leden van Ikea  Family, het getrouwheidsprogramma van de groep, kunnen er gratis advertenties plaatsen. Die verschijnen automatisch op de website van Blocket, en omgekeerd verschijnen alle advertenties van Ikea-spullen die op Blocket worden geplaatst, ook op de Ikea-website.

Het initiatief past voleldig in de groene ambities die de woonwarenhuisketen koestert: ‘We willen de levensduur van de producten hiermee waar mogelijk verlengen.’

Vooralsnog dus een puur Zweeds initiatief, al sluit de keten niet uit dat het voorbeeld aanstekelijk kan werken en dat er dus ook in andere landen soortgelijke initiatieven met bestaande e-commercesites komen.

Bij het Belgische Kapaza, een zustersite van Blocket, volgen ze de evolutie alvast met meer dan gezonde aandacht: ‘Wij sluiten niets uit, maar vooralsnog staan er geen concrete initiatieven in de steigers’, reageerde een woordvoerder.