De twee mannen die woensdag werden opgepakt na een mislukte overval op de Antwerpse juwelierszaak Tensen zijn donderdag door de Antwerpse onderzoeksrechter aangehouden. Dat bevestigt het Antwerpse parket.

Het tweetal pleegde woensdagmiddag een gewapende overval op de juwelierszaak op de hoek van de Schuttershofstraat en de Huidevettersstraat. De uitbater en een bediende kregen daarbij enkele rake slagen en raakten gewond.

Nog voor ze enige buit konden maken, werden ze al ingerekend door de toegesnelde politie. Die waren opgeroepen door de vrouw van de juwelier die vanuit een andere zaak van de juweliersketen de overvallers aan het werk zag op de bewakingscamera’s.

"De onderzoeksrechter heeft beide verdachten aangehouden. Eén van de twee beweert dat hij vijftien jaar is, maar uit een botscan blijkt dat hij minstens negentien jaar oud is. Hij wordt dus door justitie beschouwd als een meerderjarige. De tweede verdachte is een dertiger. Beide verdachten hebben geen vaste verblijfplaats in ons land en zijn niet gekend bij politie of justitie", aldus parketwoordvoerster Dominique Reyniers.