Wycleff Jean en Sean Penn op voet van oorlog
Foto: belga
Acteur Sean Penn en rapper Wyclef Jean leven op voet van oorlog. Sinds Penn kritiek spuide op de kandidatuur van Wyclef Jean voor het presidentschap in Haïti, wordt er flink met modder gegooid door beide partijen.

De hiphopster met Haïtiaanse roots nam wraak door Penn te beschuldigen van druggebruik, maar die claim wordt door het kamp van de acteur afgedaan als "belachelijk".

De voormalige Fugees-zanger is er niet over te spreken dat Sean Penn zijn geloofwaardigheid en kansen op het presidentschap in Haïti probeerde te ondermijnen door kritiek te uiten.

De acteur, die zelf betrokken is bij de wederopbouw van het door een aardbeving getroffen land, vond Wyclef Jean geen geschikte kandidaat om Haïti uit het slop te halen en verkondigde dat aan iedereen die het horen wilde. Maar dat kon Wyclef duidelijk niet waarderen.

Tijdens een optreden zong hij: "Ik heb een boodschap voor Sean Penn: misschien heeft hij me niet gezien in Haïti omdat hij het te druk had met het snuiven van cocaïne".

Een woordvoerder van de Hollywoodster heeft de beschuldigingen intussen weerlegd. Eind augustus raakte bekend dat Wyclef Jean zijn ambitie om president te worden mag opbergen.

De kiescommissie heeft laten weten dat zijn kandidatuur niet is weerhouden. "Wyclef heeft gedurende vijf jaar nooit in Haïti gewoond. Op basis daarvan is zijn kandidatuur gecontesteerd", zei een advocaat van de kiescommissie.