Een 49-jarige Leuvenaar heeft er mee gedreigd de studio waar hij woont op te blazen. De man zou door een deurwaarder uit de woning gezet worden maar zag dat niet zitten.

Door zijn dreigement moest de Leuvense Vaartstraat een tijd afgesloten worden. Uiteindelijk konden de deurwaarder en de politie hem toch overtuigen zijn verzet op te geven en kon de straat weer vrijgegeven worden. Dat meldt de Leuvense politie.

De veertiger moest de studio, die hij huurde, verlaten maar toen de deurwaarder en de politie er donderdagvoormiddag aankwamen, bleek de man de deur gebarricadeerd te hebben. Hij weigerde zijn woning te verlaten en dreigde ermee die op te blazen. Omdat de politie een lichte gasgeur meende waar te nemen, werd de brandweer ter plaatse geroepen en werd een veiligheidszone ingesteld. De ander studio’s in hetzelfde gebouw en enkele aanpalende woningen werden ontruimd.

Terwijl de politie en de deurwaarder op de man bleven inpraten, kwam de brandweer er achter dat er in het gebouw geen gasleiding was en dat er nergens gas gemeten kon worden. Uiteindelijk konden de deurwaarder en de agenten de veertiger toch overtuigen om de deur te openen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek en zal later verhoord worden. Omstreeks het middaguur kon het verkeer weer door de Vaartstraat.