My Queen Karo in selectie European Film Awards
Foto: Filmposter
De film 'My Queen Karo' van regiseur Dorothée van den Berghe heeft als enige Belgische prent de selectie van de European Film Awards (EFA) gehaald.

Dat laten productiehuis Caviar en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) donderdag weten. De EFA’s, ook wel de Europese Oscards genoemd, wordt dit jaar op 4 december uitgereikt in de Estse hoofdstad Tallinn.

Naast My Queen Karo haalden ook onder meer 'The Ghost Writer' (Roman Polanski), 'El Secreto de sus Ojos' (Secret in their Eyes, Juan José Campanella, Oscar beste buitenlandse film) en 'Bal' (Honey, Semih Kaplanoglu - winnaar Gouden Beer Venetië) de selectie.

Op de recente erelijst van de EFA’s prijken films als 'Das Weisse Band', 'Gomorra' en 'Das Leben der Anderen'.

De tweede langspeelfilm van Dorothée van den Berghe werd al op verschillende filmfestivals onderscheiden. De film vertelt het verhaal van een jong meisje dat in een kraakpand leeft in Amsterdam. De hoofdrollen worden vertolkt door Matthias Schoenaerts, Deborah Francois en Anna Franziska Jäger.

De film komt nu vrijdag op het Filmfestival van Oostende in aanmerking voor vijf Vlaamse Filmprijzen (Beste Film, Beste Scenario, Beste Actrice en Beste Debuut en Beste Actrice in bijrol).