De 27-jarige man die eind vorig jaar de Amsterdamse rapper Rel doodschoot, krijgt daarvoor geen straf. De rechtbank in Groningen meent dat hij zich mocht verdedigen met een vuurwapen toen de rapper samen met drie vrienden zijn woning binnendrong. Jason B. is daarom ontslagen van alle rechtsvervolging.

De verdachte riskeerde een gevangenisstraf van achttien jaar. Hij schoot eind vorig jaar in Hoogezand rapper Rel dood en raakte daarbij nog drie kennissen van de muzikant.

De rechtbank meent dat doodslag en drie keer poging tot doodslag wel is bewezen, maar stelt vast dat B. in zijn eigen woning aangevallen werd en zich mocht verdedigen. De rechtbank sluit daarbij bovendien niet uit dat de aanvallers het vuurwapen hebben meegenomen waar uiteindelijk het dodelijke schot mee werd gelost.

B. zou een van die vuurwapens hebben gepakt en vervolgens een aantal keren in de donkere, kleine ruimte hebben geschoten. Wat de rechtbank betreft voelde B. zich zo bedreigd en was hij zo in paniek door de plotselinge aanval, dat zijn verdediging moet worden gezien als noodweer.