Grace Jones komt naar Night of the Proms
Foto: CIA JANSSENS
De organisatoren van de Night of the Proms hebben in laatste instantie nog een klepper van formaat toegevoegd aan hun affiche. Naast John Fogerty, Boy George en Charlie Siem treedt ook Grace Jones op tijdens de 26ste editie van de concertenreeks. Dat is donderdag bekendgemaakt tijdens de officiële voorstelling.

'Jaar na jaar leggen we de lat erg hoog voor onszelf. Met deze affiche denk ik dat we ook voor de 26ste editie in ons opzet zijn geslaagd', glunderde organisator Jan Vereecke. De onderhandelingen met het management van 'La Jones', bekend van hits als 'Slave to the Rhythm' en 'I've Seen That Face Before', werden pas afgelopen nacht afgerond.

'Naast deze kleppers willen we ook dit jaar weer enkele nieuwigheden uitproberen, maar niet zonder onze vaste waarden: John Miles, het orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot, het koor Fine Fleur en de Electric Band. Tot slot is de verrassingsact terug van weggeweest', aldus Vereecke.

Het orkest vraagt trouwens een aparte interactie met het publiek te creëren. 'We vragen iedereen om hun trouwfoto's door te mailen. Omdat dirigent Robert Groslot afgelopen zomer in het huwelijksbootje stapte, hebben we de 'De Bruiloftsmars' van Felix Mendelssohn aan het repertoire toegevoegd. Tegelijkertijd projecteren we dan al de ingezonden trouwfoto's.'

De Night of the Proms 2010 vindt plaats in het Antwerps Sportpaleis vanaf vrijdag 22 oktober tot en met zaterdag 6 november. Tickets kosten tussen 19 en 39 euro en kunnen besteld worden via Tele Ticket Service (070/345.345), www.notp.com, www.sportpaleis.be en www.teleticketservice.com.