N-VA-senator Inge Faes onderzoekt welke stappen ze kan ondernemen om de website www.ingefaes.be van het internet te halen. De website bevat naast een reeks radicale slogans ook verwijzingen naar ronduit negationistische teksten en uitspraken.

"Ik heb hier niets mee te maken en distantieer mij er volledig van", zegt Inge Faes in een reactie. De site is het werk van Herbert Verbeke, een man die eerder werd veroordeeld voor inbreuken op de racismewet en de anti-negationismewet.

Krantengroep Sud Presse pakte woensdagavond op haar website uit met het nieuws dat op de internetsite www.ingefaes.be "verontrustende" zaken stonden.

Naast een pak schreeuwerige slogans als "Stop the Belgian Criminal Repression" en "dood aan het intellectueel terrorisme" bevat de site namelijk links naar revisionistische organisaties als RSF (Révisionnistes Sans Frontières) en naar negationistische informatie.

N-VA-senator Inge Faes distantieert zich van de website en wil nagaan welke stappen ze kan ondernemen. De site is geregistreerd op naam van Herbert Verbeke.

Die Verbeke is geen onbekende voor het gerecht. Zo werd hij in september 2003, samen met zijn broer Siegfried Verbeke, veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf met uitstel voor inbreuken op de racismewet en de antinegationismewet. Later liep hij onder meer nog een veroordeling op voor het belagen van SP.A-politica Maya Detiège.

Volgens de N-VA gaat het om "pure laster". De partij heeft ook aan Sud Presse gevraagd het artikel over de site te verwijderen van de website.