De Bel20 sloot vandaag 0,8 procent hoger op 2.577,46 punten. De grootste winsten kwamen op conto van de meest conjunctuurgevoelige waarden.

 

In de VS vroegen minder werklozen dan verwacht een uitkering aan. En ook het handelstekort in de VS nam in juli sterker af dan verwacht. De import daalde, terwijl de export tot het hoogste peil in bijna twee jaar steeg. De vrees voor een forse economische groeivertraging of zelfs een dubbele dip zakte daardoor weer wat verder weg.

Umicore en Bekaert trokken in Brussel de kop met een winst van meer dan 2,5 procent. De materiaaltechnologiegroep won 2,6 procent tot 30,40 euro en de staaldraadspecialist klom eveneens 2,6 procent tot 171,80 euro.

Bank-verzekeraar KBC volgde op de voet, met een klim van 2,4 procent tot 34,71 euro. Daarmee herstelde KBC van verliezen eerder op week door heropflakkerende bibbers over de bankensector.

Ook Dexia deed er 1,4 procent bij tot 3,26 euro, nu de rust op de obligatiemarkt is weergekeerd. Ageas (+0,1% tot 3,05 euro) hield maar net het kopje boven water.

Buiten de Bel20 viel vooral de klim van 4Energy Invest op. Het aandeel sprong 13,5 procent hoger tot 3,2 euro. De specialist in groene energie was een beetje op de sukkel sinds de publicatie van teleurstellende halfjaarresultaten op 23 augustus.

Beleggers gingen hier en daar op zoek naar de volgende delistingkandidaat, na het overnamebod op Unibra en eerder biedingen op Punch Telematix en Epiq.

Punch, dat door topman Wim Deblauwe zelf als een delistingkandidaat naar voor geschoven is, klom 5,8 procent tot 2,75 euro. Met het bod op Punch Telematix en de eerdere verkoop van de automotive-afdelingen beschikt de holding alleen nog over de grafische dochter Punch Graphix.