Rechter wijst zelfverklaard liefdeskind Michael Jackson de deur
Foto: epa
Een vrouw die beweert dat ze het illegale liefdeskind van Michael Jackson is, is begin deze week door een rechter in Los Angeles de deur gewezen. Mocienne Petit Jackson, die in Nederland woont, had in juli een dossier ingediend bij het gerechtshof in Los Angeles voor een DNA-test die haar verwantschap met de King of Pop zou kunnen bevestigen.

In haar gerechtelijke documenten claimt de vrouw de dochter te zijn van Diana Ross' zus, Dr. Barbara Ross-Lee. Mocienne is er bovendien van overtuigd dat ze het resultaat is van een romance tussen Barbara en Michael Jackson in 1975.

De zanger zou 17 jaar zijn geweest op het moment van de verwekking, klinkt het. Volgens Ross-Lee echter lijdt Petit aan waanideeën en heeft die het verhaal volledig verzonnen.

"Ze stuurt me al jaren e-mails waarin ze zegt dat ik haar moeder ben. In het begin kon ik er nog om lachen, maar dat is al heel lang niet meer. Ik ken haar niet en heb Michael zelfs nooit ontmoet, ondanks dat hij een goede band met een aantal van mijn familieleden had."

Petit is op geld uit, aldus de zus van Diana Ross. Een rechter in LA hield er dezelfde mening op na en verwierp de eis van Mocienne, zo meldt showbizzsite TMZ.com. Michael Jackson overleed op 25 juni 2009.