De gewezen Britse journalist Piers Morgan neemt in januari bij CNN de zetel in die presentator Larry King vacant laat. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender bekendgemaakt.

Piers Morgan (45) verwierf in de VS enige faam als jurylid van "America's Got Talent" en van de talrijke interviews met personaliteiten.

In Groot-Brittannië was hij onder meer hoofdredacteur van de tabloids News of the World en Daily Mirror. In 2004 moest hij bij die krant opstappen na de publicatie van getrukeerde foto's van Britse soldaten die Iraakse gevangenen mishandelden.

Larry King (76) kondigde eerder dit jaar aan in de herfst te stoppen met zijn talkshow "Larry King Live" die hij 25 jaar lang presenteerde. Voor CNN is Morgan de geknipte man voor een interviewprogrammma.

"Hij is in staat de ganse actualiteit met stijl en humor aan te snijden", aldus CNN-voorzitter Jon Klein. CNN werkt sinds enkele maanden aan het opfrissen van de programma's, om de tanende kijkcijfers om te buigen. Daarbij speelt vooral de concurrentie van de BBC en Fox News de zender parten.