Bahamaanse vissers hebben een lugubere ontdekking gedaan toen ze een haai binnenhaalden op hun schip. Ze ontdekten dat het beest een menselijk been tussen zijn vlijmscherpe tanden had geklemd. Toen de kustwacht de haai later opensneed volgde nog een grotere verrassing: de haai bleek een menselijk lichaam in zijn buik te hebben zitten.

Visser Humphrey Simmons merkte de haai voor het eerst op in de buurt van zijn boot. 'We waren aan het vissen toen de haai per ongeluk aan een van onze vishaken vast kwam te zitten. Toen we de haak uit de haai probeerden te verwijderen zagen we dat het beest een menselijk been tussen zijn tanden had geklemd. We bonden een touw rond zijn staart en trokken hem dichter bij de boot. Bovendien bleek de haai buitengewoon zwaar. Daarom hebben we beslist om het beest aan wal te brengen om het nader te onderzoeken.'

Toen de kustwacht het beest opensneed vonden ze de menselijke resten van een man. De politie wacht DNA-onderzoek af om de man te kunnen identificeren. Ook is er voorlopig nog geen zekerheid over de precieze omstandigheden waarin de man aan zijn einde kwam. Zo is het best mogelijk dat de man eerst verdronken was en pas nadien werd opgepeuzeld.

Volgens experts is het bovendien ongewoon dat een tijgerhaai een mens zou aanvallen. Sinds 1580 verloren nog maar 158 mensen het leven door een confrontatie met een tijgerhaai, weet het Natuur-Historisch Museum van Florida.