Hema staat alweer te koop
Hema staat alweer te koop Foto: © Wim Daneels
De winkelketen Hema staat na drie jaar alweer te koop. Eigenaar Lion Capital bekijkt hoe het zich uit de Nederlandse keten kan terugtrekken.

Lion Capital, een investeerder in de voedingssector, heeft Citigroup en RBS aangetrokken als adviseurs voor dit traject. Dat melden Hema en Lion Capital.

Hema is in 1926 opgericht in Amsterdam en is sinds juli 2007 eigendom van Lion Capital. Hema heeft ongeveer 530 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk en is de op drie na grootste internetwinkel van Nederland.

Het bedrijf heeft een jaaromzet van 1,1 miljard euro, en heeft ongeveer 10.000 werknemers in dienst. Over de mogelijke gevolgen voor het personeel is er nog geen duidelijkheid. In ons land werken er bija 800 mensen bij Hema.

"Hema is een bedrijf in volle expansie, met internationale uitstraling", zegt vakbond BBTK in een reactie op het nieuws.  "De winst blijft maar groeien. Lion Capitol is een investeringsgroep, dus we mogen ervan uitgaan dat zij bij deze verkoop voornamelijk aandacht zullen hebben voor hun winst."

De vakbond hoopt dat de nieuwe investeerders spontaan het sociaal overleg zullen aangaan en dat de verkoop geen gevolgen zal hebben voor het personeel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in