Mama's mooiste
Foto: VT4
Goed dat er nog reality is. Wat zouden al die BV’s anders hele dagen doen? En wie zou het weten? Dit keer zijn het Ann Van Elsen en Tanja Dexters die hun hairextensions uit de kast mogen halen.

Ze hebben al een man, dus moest er iets anders bedacht worden. Het toeval wil dat beide dames een tijdlang samen zwanger zijn geweest én dat de Kempense deernes bovendien allerbeste BV-vriendinnen zijn. Of zoals ons Ann het uitdrukt: ‘Eens je in Tanja haar hart zit, geraak je daar zo gemakkelijk niet uit. En wij zitten gewoon al een hele tijd in elkaars hart.’ Reden genoeg om er wat camera’s op te zetten, zo dachten ze bij VT4. En zo geschiedde.

Al drie maanden lang bezoekt Tanja elke dag de roze babykamer, krijgen we te horen. Prompt spoort ze haar vier honden aan om dit keer met haar mee te gaan. Zo met de camera erbij. Samen met haar vriend, Miguel, heeft ons Tanja een loungy bedje gekozen voor de baby. Niet zomaar, zo blijkt. De baby is verwekt op Ibiza. ‘En daar zijn ook heel wat loungy strandjes.’ Het is een verband.

Er wordt heel wat geknuffeld, gegiecheld, gekwetterd en gefilosofeerd in de eerste aflevering van Mama’s Mooiste die voortkabbelt als een vergeten bergriviertje. Maar zoals het voorgaande illustreert, klinkt wat de twee moeders in spe te vertellen hebben ofwel erg flauw ofwel erg voorgekauwd. Zelfs bij een base jumpster als Tanja Dexters is het zoeken naar een fijne uitspraak. Soms komt ze in de buurt, maar echt raak is het nooit.

Ann drijft iets minder mee op de roze wolkjes die haar vriendin bedwelmen. Ze stresst zich naar de bevalling toe — die we trouwens pas volgende week te zien krijgen. Deze week holt ze enkel van de éne specialist naar de andere. Gevolgd door haar echtgenoot Gunther Van Handenhoven. Die zijn taak vervult zoals het een voetballer betaamt: in trainingspak en zonder veel woorden.

Ann vraagt zich ondertussen af of ze het wel zal kunnen. Zo bevallen. ‘Ik ben soms kwaad op mezelf dat ik me zoveel zorgen maak. En dan maak ik me ook daar weer zorgen over.’ Het zijn de hormonen, Anneke. We begrijpen dat. BV’s zijn ook maar mensen. En het is fijn dat ze kinderen krijgen. Maar een televisieprogramma moet wel wat meer om het lijf hebben da enkel dat gegeven. De noodzaak van dit kabbelende niemendalletje ontgaat ons dan ook volledig.

Mama’s mooiste, woensdag op VT4, 20.45-21.20 uur.