Borsten worden alsmaar groter
Foto: Shutterstock
Vijftien jaar geleden droegen de meeste Europese vrouwen een bh met cupmaat 75B. Vandaag is dat gemiddelde letterlijk naar 80C gegroeid. Dat heeft een studie van lingeriegigant Hunkemöller aangetoond.

Ruim 30 procent van de Europese vrouwen heeft zelfs een D-cup of een grotere maat, maar het zijn vooral de Britse boezems die de voorbije jaren gegroeid zijn.

Daar heeft 57 procent van de vrouwen een D-cup. Ook in Denemarken kan 50 procent van de dames bevestigen dat hun borsten niet meer comfortabel zitten in een D-cup. Onze vrouwelijke noorderburen vervolledigen met 33 procent de Europese boezemtop.

Uit de studie blijkt ook dat veel vrouwen niet exact weten welke cupmaat ze hebben. Daardoor zou 80 procent van hen met een te kleine of te grote bh rondlopen, wat dan weer allerlei rugklachten kan veroorzaken.

Deskundigen raden aan om regelmatig raad te vragen wanneer je een nieuwe bh past, want een cupmaat verandert minstens zes keer in een vrouwenleven. Ervan uitgaan dat je nooit een bh moet passen omdat je jouw maat weet, is dus een foute ingesteldheid.