Vakantiehuisjes worden luxueuze villa’s
Foto: Shutterstock
Een bescheiden vakantiehut lijkt niet meer aan onze eisen te voldoen. We willen steeds meer met de hele familie op reis en slapen het liefst in een luxueus huisje waarin een wellnessruimte geïntegreerd is.

Die hoge eisen zijn gebaseerd op de overtuiging dat alles op vakantie comfortabeler moet zijn dan thuis. De hele familie mag dan wel mee op reis, maar niemand mag in de weg lopen. Daarvoor is veel ruimte nodig en als het kan ook voldoende aparte kamers die de nodige privacy bieden.

Op vakantie hebben we logischerwijs ook meer tijd om te ontspannen. Daarom stellen we het op prijs als de vakantiewoning over de nodige wellnesssfaciliteiten beschikt.

Kortom: een doorsnee vakantiehuis moet in de nabije toekomst meer op een hotel beginnen lijken, waarvan de aparte kamers uitgerust zijn met een luxueuze badkamer en toilet. Samenkomen om gezellig wat televisie te kijken kan als vanouds in de grotere, gemeenschappelijke ruimtes.

Drie Nederlandse bedrijven (De Vakantie Makelaar, Hogenboom Vakantieparken en Euroresorts) besloten om samen de eerste vakantiewoningen van de toekomst te bouwen in de Duitse Eifelstreek. Eind dit jaar zijn de huisjes te huur, maar wie liever zo'n comfortabel buitenverblijf wil kopen, kan dat nu al doen.