Financial Architects wint Leeuw van de Export
Foto: FinArch
Financial Architects heeft de Leeuw voor de Export gewonnen, een prijs voor bedrijven die opmerkelijke buitenlandse successen hebben geboekt.

Het bedrijf uit Merelbeke maakt software voor de financiële sector en was al vier keer genomineerd voor de prestigieuze exportprijs. De Leeuw wordt vandaag  voor de negende keer werd uitgereikt door Flanders Investment and Trade.

Financial Architects werd opgericht door CEO Dirk De Beule, samen met Chris De Puype. Het haalt negentig procent van de omzet uit het buitenland.

'We draaien zowat negentig procent van onze omzet in het buitenland', zegt De Beule. Het bedrijf heeft vestigingen in alle grote financiële centra. Zo zijn er kantoren in Londen, Luxemburg, Madrid, New York, Dubai en Singapore. 'Dat zijn allemaal verkoopskantoren. De ontwikkeling en implementatie van onze software gebeurt nog altijd vanuit Merelbeke.' Daar is dan ook nog altijd het gros van de bijna tweehonderd werknemers aan de slag.

De Leeuw van de Export 2010 werd overhandigd door de Vlaamse minister-president Kris Peeters in de Sky Hall op de luchthaven van Zaventem.

Andere genomineerden waren Ecorem, Sky Man International, Vermeiren Princeps, Visys en Waterleau.

De deelnemende bedrijven werden beoordeeld op een aantal exportgebonden factoren zoals exportgroei, specifiek exportbeleid en toekomstperspectieven op het vlak van export, maar ook op innovatieve aanpak, omzetgroei en groei van de tewerkstelling. Het niveau van de genomineerden lag volgens de vakjury zeer hoog, ondanks de moeilijke marktomstandigheden in crisisjaar 2009.

Donderdag in "Mens & Economie": portret van Dirk De Beule