Vier op tien vrouwen wordt dikker van dieet
Foto: shutterstock
Heel wat vrouwen die enkele kilo's kwijt willen, eindigen net met een hoger cijfer op de weegschaal, zo blijkt uit een Britse enquête.

Een hoopgevende gedachte is het niet, maar vier op de tien vrouwen houdt extra gewicht over aan een dieet. Deze cijfers komen uit een enquête uitgevoerd door het Britse afvalprogramma Jenny Craig.

Gemiddeld kwam een vrouw 2,5 kilo bij eens ze haar streefgewicht had bereikt en daardoor minder strikt ging eten. Gebrek aan wilskracht, een partner die ongezond kookt en verleidingen op het werk in de vorm van taart en koekjes werden als grootste schuldigen aangeduid.

De resultaten van de enquête, die 2.000 vrouwen tussen de 18 en de 65 jaar ondervroeg, werden gebundeld in het 'Food:Body:Mind' rapport. Daaruit bleek verder dat zes op de tien vrouwen zichzelf als continu op dieet ziet. De meesten starten met een dieet omwille van hun reflectie in de spiegel, voorbereiding op een strandvakantie, onflatterende foto's op sociale netwerksites of opmerkingen van vrienden of partner.

Bovendien blijken we niet zo volhardend als het op ons eten aankomt: één op de tien vrouwen houdt op na een dag, een vijfde stopt na een week. Het gemiddelde dieet duurt tien dagen.