KRC Genk stelt aanwinst Anthony Vanden Borre voor
Foto: Belga
Anthony Vanden Borre is terug in het land. De verdediger die dinsdag bij KRC Genk een contract tekende voor anderhalf seizoen, met optie op een bijkomend seizoen, werd woensdag voorgesteld aan de pers. 'Dit is een sportieve keuze. Genk is ambitieus en bovendien kent trainer Franky Vercauteren mij goed', aldus Vanden Borre.

De ex-international (22 caps) begon zijn carrière bij Anderlecht en debuteerde in maart 2004 in eerste klasse. Voor het seizoen 2007-2008 stapte hij over naar het Italiaanse Fiorentina, en vanaf januari 2008 speelde hij voor Genoa. Vorig seizoen werd de verdediger verhuurd aan het Engelse Portsmouth.

Vanden Borre debuteerde op zijn 16e erg veelbelovend maar kon de hooggespannen verwachtingen nadien nooit echt inlossen. Hij liet zich bovendien meermaals opmerken door zijn moeilijk karakter, maar dat behoort volgens hem tot het verleden. "Ik ben ouder en milder geworden. Ik ben een goede jongen en dat wil ik bewijzen. Ik kom van ver. Een terugkeer naar België was voor mij om vele redenen de beste oplossing."

Vanden Borre, die nog altijd maar 22 is, is pas na de winterstop speelgerechtigd maar mag tot dan wel meespelen met de beloften en in vriendschappelijke wedstrijden. 'In de komende maanden wil ik hard werken en wedstrijdritme opdoen bij de beloften. In januari wil ik er staan.'