Leven Ronald Reagan wordt verfilmd
Foto: epa
Het leven van Ronald Reagan wordt verfilmd. Vrijwel het hele leven van de veertigste president van de Verenigde Staten komt aan bod, van zijn kinderjaren tot het einde van zijn politieke carrière.

De film, met de werktitel Reagan, begint met de mislukte moordaanslag op de president in 1981 en vertelt de rest van zijn leven door middel van flashbacks.

De makers van de film zijn geen fan van de man die van 1981 tot 1989 president was. 'Ik vond dat hij op z’n best een slechte acteur en op z’n slechtst een malloot was', aldus coproducent en scenarist Jonas McCord, die eerder The Body en Malice schreef, op de Amerikaanse filmsite The Hollywood Reporter.

Toch heeft McCord gedurende zijn onderzoek een zekere bewondering gekregen voor de man achter het publieke personage. Hij benadrukt het zware leven van de jonge Reagan, die opgroeide in een katholiek gezin met een alcoholistische vader en een zeer religieuze moeder.

De film is gebaseerd op twee biografieën van politiek commentator Paul Kengor. Voor de productie is een budget van 30 miljoen dollar vrijgemaakt. De Amerikaanse première staat gepland voor eind volgend jaar.