De eigenaar van de Anne Frankboom wil de resten van de omgewaaide kastanje schenken aan Joodse musea in Berlijn, New York, Tel Aviv en Amsterdam. Dat meldt de stichting Support Anne Frank Tree na een gesprek met de eigenaar.

De Anne Frank Stichting in Amsterdam krijgt in ieder geval een schijf om tentoon te stellen in het Anne Frank Huis. Het Joods Museum in Berlijn wil ook graag een stuk hout van de omgevallen reus ontvangen en heeft daarvoor een aanvraag ingediend. De eigenaar honoreert deze aanvraag en heeft eveneens besloten om ook bij het Joods Historisch Museum in Amsterdam te polsen of er interesse bestaat in een schijf, evenals bij de musea in de Verenigde Staten en Israël.

De Italiaanse beeldhouwer Giuseppe Penone heeft een verzoek ingediend om van de stam een kunstwerk te maken en maakt kans dat te verwezenlijken. De boomeigenaar is van plan het Kröller-Müller Museum daarbij te betrekken in de hoop dat het kunstwerk van Penone een plek kan krijgen in de beeldentuin van het museum in het Nationaal Park de Hoge Veluwe.

De ernstig zieke Anne Frankboom waaide eind augustus om. Anne Frank keek als onderduikster tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit het Achterhuis uit op de kastanje en schreef erover in haar dagboek.