Een vrouw uit het Engelse Essex heeft moeten kiezen tussen het leven van haar dochtertje of zoon toen haar wagen in het water terechtkwam.

De zoon en dochter van de vrouw zaten samen met twee vriendjes in de auto toen het noodlot toesloeg. De vrouw reed in een kuil en verloor de controle over het stuur waardoor haar wagen in een kanaal terechtkwam.

Toen het water in de wagen naar binnen stroomde kon de moeder uit de auto glippen en naar het wateroppervlak zwemmen. De vrouw slaagde erin om terug naar haar wagen te zwemmen en haar dochtertje Isabella te bevrijden. Maar haar zoon kon de deur van de wagen niet openen en verdronk voor de ogen van zijn moeder. Zijn vrienden hadden meer geluk en konden wel uit de wagen ontsnappen.

'Ik heb me al talloze keren afgevraagd of er een manier was om mijn beide kinderen te redden,' verklaarde de vrouw. 'Ik heb geprobeerd om Jack te redden, maar ik wist dat als ik Isabella losliet ze het niet zou halen. Daarom heb ik eerst gekozen om mijn dochtertje in veiligheid te brengen en Jack nadien te redden.'

De vrouw werd bovendien door de hulpdiensten tegen gehouden om haar zoon te redden. Toen de hulpdiensten haar zoon uit het wrak haalden was het echter al te laat. De moeder bereidt zich nu voor op de geboorte van haar derde kindje, een zoontje.