Een autodief heeft maandag in Brussel een wagen gestolen waar nog een zevenjarig jongetje inzat. Het baasje werd even later uit de auto gezet. In de daaropvolgende nacht kon de politie de gestolen wagen terugvinden en de dader oppakken.

De wagen werd maandagnamiddag rond 16.30 uur gestolen op de Kroonlaan. Een dame had haar wagen met draaiende motor achtergelaten om een brief te posten maar toen ze terugkwam, zag ze dat haar voertuig, met haar zevenjarige zoon aan boord, verdwenen was. In paniek belde ze de politie die onmiddellijk alle patrouilles verwittigde. Korte tijd later werd de jongen al teruggevonden in Etterbeek en terugbezorgd aan zijn moeder.

In de nacht van maandag op dinsdag merkte een patrouille van de Brusselse politie aan een tankstation op de Slachthuizenlaan dan het gestolen voertuig op. De bestuurder beantwoordde ook aan de beschrijving die de zevenjarige jongen gegeven had. De agenten reden de wagen klem en haalden de bestuurder eruit. Die beweerde van niets te weten en zei dat hij nooit een wagen zou stelen waar een kind inzat. Helaas voor hem hadden de agenten op dat moment nog niets gezegd over het kind zodat hij zichzelf verraadde.

De man, die goed bekend is bij politie en gerecht, is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.