'Held' bekent inbraak na woningbrand
Adil E.M. (links op de foto) bekende de inbraak Foto: ena
Een van de drie jongeren die vorige week enkele bewoners uit een brandend huis in Boom heeft gered, heeft bekend dat hij nadien in dezelfde woning heeft ingebroken. Dit weekend werden enkele laptops gestolen uit het pand, een getuige had de verdachte gezien aan de woning.

De drie werden gisteren een hele dag ondervraagd op het politiekantoor. 'Dit is triest. We hebben alles gedaan wat we konden om die familie te redden. Nu worden we behandeld als criminelen', verklaarde de 19-jarige Christopher Van Boxem in Het Laatste Nieuws.

Mike De Leeuw en Van Boxem bleken beide een alibi te hebben. De ene jongen bevond zich die dag op Laundry Day, de andere zat in Brussel. Adil E.M. (18) had geen alibi en na een lange ondervraging gaf hij toe dat hij had ingebroken. De jongeman werd vanmorgen voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Donderdagnacht 2 september waren de jongeren toevallig getuige van een woningbrand, ze konden een vrouw en twee kinderen uit het brandend huis redden. De brandweer bevrijdde nadien nog een man, die later in het ziekenhuis is overleden aan zijn verwondingen.

‘Toen ik dat nieuws hoorde, knapte er iets in mij', verklaarde Tom Somers, boezemvriend en schoonzoon in spé van het slachtoffer, na de inbraak. ‘Zo'n harteloze, laffe daad. Wie steelt er nu iets van een man die op sterven ligt? Onbegrijpelijk. Ik verzeker je, als ik die dieven ooit tegenkom, dan kan je een artikel over mij schrijven. En het zal geen mooi zijn. Afschuwelijk toch, dat ik me over zoiets moet opwinden, terwijl ik nu alleen maar wil denken aan de dikke vriend die ik verloren ben.'