Maingain 'heeft enkel positie van Franstaligen herhaald'
Foto: belga
FDF-voorzitter Olivier Maingain meent dat zijn recente uitspraken in de lijn liggen van het gezamenlijk standpunt dat de Franstalige partijen in 2007 innamen en sindsdien niet herroepen hebben. Dat verklaarde hij woensdag in La Libre Belgique en op de radio Bel-RTL.

MR-voorzitter Reynders en Louis Michel hekelden onlangs de weinig daadkrachtige houding van de Franstaligen aan de onderhandelingstafel. Wat er maandag op het MR-bureau gebeurde - Maingain zou zware kritiek gekregen hebben op zijn provocerende uitspraken over communautaire kwesties - is voor de FDF-voorzitter onaanvaardbaar en onbegrijpelijk, maar hij behoudt het vertrouwen in MR-voorzitter Reynders.

Olivier Maingain zegt dat hij niet meer gedaan heeft dan het Franstalige standpunt herhalen, dat in maart 2007 door Philippe Moureaux voor PS, Joëlle Milquet voor CDH en Christos Doulkeridis voor Ecolo ondertekend werd en bepaalt dat een splitsing van BHV een uitbreiding van het Brussels gewest veronderstelt.

Dat de populariteit van Elio Di Rupo en Bart De Wever blijft stijgen, berust volgens Olivier Maingain op een illusie, vermits het niet bekend is wat er precies op de onderhandelingstafel ligt. De verklaringen uit PS-hoek over de mogelijke splitsing van België vindt de FDF-voorzitter niet slim: 'zij die hiermee schrik willen aanjagen, versterken enkel de separatisten in het noorden van het land'.