Hingis maakt zich op voor (tweede) comeback in het dubbelspel
Foto: photonews
Martina Hingis, voormalig nummer 1 van het vrouwentennis, heeft dinsdag op de US Open bevestigd dat ze werkt aan een nieuwe terugkeer in het professionele circuit. De Zwitserse, die eind deze maand 30 wordt, wil graag uitkomen in het dubbelspel... als ze een partner vindt.

'Ik heb het voorlopig nog over een mogelijke comeback', aldus Hingis. 'Ik moet immers eerst een partner vinden en voor mezelf uitmaken of ik dit echt wil.'

In juni sprak Hingis ook al over een comeback in het dubbelspel, aan de zijde van Lindsay Davenport. Van die plannen kwam uiteindelijk niets in huis. Hingis kreeg de smaak weer te pakken toen ze in de Verenigde Staten aantrad in de World Team Tennis-competitie. Op Wimbledon van dit jaar speelde ze een dubbelwedstrijd met Anna Kournikova.

De jongste nummer één ooit (16 jaar, 6 maanden en 1 dag) kondigde in 2007 tijdens Wimbledon het einde van haar carrière aan, nadat ze positief had getest op cocaïne. Ze kreeg een schorsing van twee jaar, tot 30 september vorig jaar. Eerder had ze in 2003 al eens afscheid genomen van het professionele circuit, geplaagd door blessures. Drie jaar later maakte ze haar comeback. Op Hingis' palmares staan 43 WTA-toernooien, waarvan vijf grand slams in het enkelspel en negen in het dubbelspel.