Kim Clijsters: 'Alles moet beter tegen Venus'
Foto: photo news
Kim Clijsters maakt zich op voor de halve finale tegen Venus Williams. Ze beseft dat ze daarin een hoger niveau moet bereiken dan in haar kwartfinale tegen Stosur.

In de halve finales komt Clijsters uit tegen de Amerikaanse Venus Williams (WTA 4/3e reekshoofd), die eerder op de avond de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 7/6) uitschakelde met 7-6 en 6-4. Het wordt de 13e ontmoeting tussen de twee, en de stand is 6-6. De laatste vier duels gingen wel allemaal naar Clijsters, waarvan de laatste dit jaar in de finale in Miami (6-2, 6-1). De 27-jarige Clijsters en de 30-jarige Williams hebben allebei al twee keer de US Open gewonnen, de Limburgse in 2005 en 2009 en de Amerikaanse in 2000 en 2001.

De wedstrijd, gespeeld in moeilijke windomstandigheden, zag 15 breaks (op 31 games), waarvan 7 in de openingsset.

'Het toernooi begon 10 dagen gelden, en elke wedstrijd was een gevecht', aldus Clijsters. 'Mijn opslag liep niet zoals ik wilde, maar ik heb geprobeerd om te vechten, en om in de derde set agressiever te spelen.' 
'Alles moet beter tegen Venus, zij geeft een hongerige indruk'", blikte Clijsters vooruit. "Het is een vechtster, het wordt een leuke wedstrijd. We hebben al grootse duels gespeeld. Een van de belangrijkste was mijn zege vorig jaarin de 1/8e finales."