Blu-Ray rukt op
Foto: rr
Filmliefhebbers hebben het voorbije half jaar bijna 90 miljoen euro gespendeerd aan dvd's. Dit is 8,5 procent minder dan een jaar geleden. In het eerste halfjaar zijn wel al 320.000 films op Blu-Ray verkocht, bijna een verdubbeling.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de Belgian Entertainment Association (BEA), de beroepsvereniging van de Belgische games-, muziek- en video-industrie. BEA ziet de Blu-Ray verkoop stijgen met 55 procent, maar de verkoop van dvd dalen met 8,5 procent.

Het filmaanbod op Blu-Ray is breder geworden, met nieuwe en reeds op dvd uitgebrachte films die doorgaans aan een lagere prijs worden aangeboden. Hierdoor is de gemiddelde prijs van een Blu-Ray gedaald van 26 euro naar 21,5 euro. Het aandeel van Blu-Ray is geklommen van 4,5 procent tot 7 procent van de totale filmverkopen, goed voor een omzet van bijna 7 miljoen euro.

De kaskrakers 'Avatar' en 'This is it' zijn de bestverkochte films op dvd en Blu Ray. 'Van Vlees en bloed' is de populairste tv-serie op dvd, gevolgd door 'Band of Brothers'.