Paris Hilton: van cocaïne tot contractbreuk
Foto: rr
Slechte tijden voor Paris Hilton: amper enkele dagen nadat de blonde miljardaire werd aangeklaagd wegens cocaïnebezit is zij schuldig bevonden aan contractbreuk.

Volgens Radaronline.com vond een districtsrechter in Florida Hilton medeschuldig bevond aan het floppen van een film. Hilton deed dat door in 2006 haar kat te sturen voor interviews en reclameoptredens voor de prent "National Lampoon's Pledge This".

Productiefirma Worldwide Entertainment had van de erfgename van het viersterrenhotelimperium een compensatie van meer dan acht miljoen dollar (6,2 miljoen euro) geëist.

De rechter kneep van dit bedrag 160.000 dollar af. Beide partijen moeten nogmaals hun rekeningen voorleggen voor de definitieve gerechtelijke rekening wordt gepresenteerd.

De advocaten van Hilton argumenteren dat hun 29-jarige cliënte voor een honorarium van "amper" een miljoen dollar meer dan genoeg heeft gepresteerd.

Filmliefhebbers argumenteren dat wie zijn achterste verbrandt - Hilton voor de camera's zetten - terecht op de blaren moet zitten. Immers: niet alleen "Pledge This" bleek een flop, ook films als "The Hottie and the Nottie", "Bottoms Up" en de horrorfilm "House of Wax" bleken zowel bij de critici als het grote publiek dikke soffen.

Gemeenschappelijke factor in die films: Paris in verwoede pogingen tot acteren.