Trainer en staf Eupen stappen samen op
Foto: photo news
Coach Dany Ost en drie van zijn medewerkers, zijn adjuct Egide Forthomme, keeperstrainer Maurizio Guidon en fysiektrainer Roberto Fiorillo , hebben ontslag genomen bij Eupen. Dat maakte de neo-eersteklasser zaterdag bekend op zijn website. De ploeg staat laatste in eerste klasse met 0 op 15.

Waarom het viertal opstapt, is niet duidelijk. Op de clubwebsite laat het bestuur alvast weten totaal verrast te zijn over hun beslissing. 'Toch begrijpt de directie de beslissing, in deze vooral op sportief gebied moeilijke fase', klinkt het. Daarnaast wil de directie de staf en vooral Danny Ost bedanken voor het uitzonderlijke werk dat hij de voorbije twee seizoen verricht heeft.

Ost was in november 2008 naar Eupen gekomen, toen het team laatste stond in tweede klasse. Onder zijn hoede verzekerde Eupen zich van het behoud en afgelopen seizoen leidde hij de club via de eindronde naar eerste klasse.

De club kon dit seizoen echter nog geen enkel punt sprokkelen in eerste klasse en ze staat na vijf duels samen met Lierse laatste in het klassement.

Ost is de eerste trainer uit eerste klasse die er dit seizoen de brui aan geeft.