Clijsters in vierde ronde tegen Ivanovic
Foto: *
Kim Clijsters heeft zich vlot geplaatst voor de volgende ronde op de US Open. Ze schakelde de Tsjechische Kvitova uit in twee sets: 6-3 en 6-0.

Clijsters leverde in de eerste set, die 37 minuten duurde, twee keer haar opslagspel in, waardoor ze 0-3 achter kwam. Na 6 games op rij haalde ze set 1 echter binnen. In de tweede set kwam de Tsjechische, die eerder dit seizoen in Miami ook al de duimen moest leggen voor Clijsters, er niet meer aan te pas.

In de 1/8e finales komt titelverdedigster Clijsters uit tegen Ana Ivanovic (WTA 40). De Servische, ex-nummer 1 op de wereldranglijst, klopte in haar partij in de derde ronde de Française Virginie Razzano (WTA 157) met 7-5 en 6-0.

Clijsters en Ivanovic speelde eerder al drie keer tegen mekaar en de 27-jarige Limburgse won driemaal. In 2005 moest Ivanovic forfait geven in de achtste finales in Toronto en in Antwerpen haalde Clijsters het in 2007 in de kwartfinales met 6-2 en 6-1.

Hun laatste duel dateert van 14 augustus van dit jaar in de halve finales in Cincinnati. De 22-jarige Servische moest toen de strijd staken wegens een voetblessure na een 2-1 stand in de eerste set.