Vossen geheim wapen tegen Duitsland?
Foto: Foto: KRC Genk
KRC Genk-spits Jelle Vossen is in bloedvorm. In vijf competitiewedstrijden vond hij zeven keer de weg naar de netten en in de voorrondes van de Europa League joeg hij het leer vier keer tegen de touwen.

Vossen werd door bondscoach Georges Leekens geselecteerd voor de Rode Duivels en mag in het kwalificatieduel van vrijdag tegen de Duitsers misschien rekenen op een invalbeurt.

'Het is fantastisch om bij de nationale ploeg te horen', aldus Vossen. 'Zo’n kansen moet je grijpen, maar er ook veel uit leren. Zo’n ervaringen zullen me doen groeien. Ik ga uit van het principe dat ik niet speel en dat ik de wedstrijd zelfs vanuit de tribune moet volgen, maar ontgoocheld zal ik niet zijn. Dat ik bij de selectie hoor, betekent dat ik op de goede weg ben. Ik ben nog niet van het niveau Romelu Lukaku.'

'Jelle is zo slim geweest om vorig seizoen bij Cercle Brugge een stap achteruit te doen', aldus Leekens. 'Vandaag plukt hij daar de vruchten van. In een wedstrijd als die van vrijdag is hij nog niet klaar voor een basisplek, maar ik zie hem in de loop van de tweede helft wel invallen en ons misschien wel het doelpunt van de overwinning schenken', klonk het.