De Rode Duivels spelen vrijdag in het Koning Boudewijnstadion hun eerste EK-kwalificatiepartij tegen het sterke Duitsland. 'We willen winnen, maar om eerlijk te zijn, weet ik niet waar we staan tegenover grote internationale ploegen', gaf Vincent Kompany woensdag toe. 'Vrijdag zal ik een duidelijker idee krijgen', klonk het.

'De laatste keer dat we gelijke tred hebben kunnen houden met een grote ploeg, was tegen Spanje (1-2)', herinnert de ex-verdediger van Anderlecht zich. 'Het is zo lang geleden (15 oktober 2008, red.) dat we die wedstrijd echter niet meer als referentie kunnen gebruiken. Ik ga sowieso geen grote verklaringen afleggen. Het is op het veld dat we ons moeten onderscheiden. We zullen de steun van het publiek kunnen gebruiken. Ik hoop op een overwinning, maar blijf liever discreet.'

'De kwaliteit van onze spelersgroep is wel verhoogd. Met de nodige discipline en organisatie moet het mogelijk zijn ons doel te bereiken. Maar dan moet iedereen wel in topvorm zijn. Er begint een nieuwe campagne, die we met de nodige hoop aanvatten. Ik denk echter niet dat de eerste twee wedstrijden beslissend zijn. Noem ze veeleer belangrijk', aldus Kompany.