Cel vermiste personen viert vijftiende verjaardag
Foto: borgerhoff-lamberigts
De Cel vermiste personen van de federale politie bestaat zaterdag precies vijftien jaar. Naar aanleiding van die verjaardag verschijnt het boek 'Zeg nooit nooit. 15 jaar Cel vermiste personen'. Dat meldt de federale politie woensdag.

Vrijdag wordt in Brussel het vijftienjarig bestaan van de cel gevierd met een persconferentie en de voorstelling van het boek. Het boek is gemaakt in samenwerking met Alain Remue, hoofd van de cel.

Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V), directeur-generaal Paul Van Thielen, de papa's van Liam Vanden Branden en Nathalie Mahy en het team van de Cel Vermiste Personen zullen daarbij aanwezig zijn. Dat laat de federale politie weten.

De cel werd opgericht naar aanleiding van de verdwijning van Julie en Mélissa en van An en Eefje, vier slachtoffers van de bende van Marc Dutroux, zo bleek later. Op 4 september 1995 ontving de dienst haar mandaat van de toenmalige en de huidige minister van Justitie Stefaan De Clerck. Sinds de oprichting werden meer dan 16.000 dossiers van onrustwekkende verdwijningen opgesteld.