Leekens: 'Duitsland is met Spanje beste ploeg ter wereld'
Foto: belga
De Rode Duivels staan vrijdag voor een loodzware opdracht in hun eerste EK-kwalificatiematch, thuis tegen Duitsland. Dat beseft bondscoach Georges Leekens als geen ander.

'Het Duitse spel analyseren is niet moeilijk. Een plan uitdokteren om hen met succes aan te pakken, is dat al veel minder. Maar toch gaan we het proberen', vertelde Leekens woensdag na de training in Woluwe.

'Duitsland verenigt een heleboel kwaliteiten op het fysieke, organisatorische, intellectuele en creatieve vlak. Dit wordt verpersoonlijkt door hun leider Ozil. Samen met Spanje is Duitsland momenteel de beste ploeg ter wereld. Ze onderschatten hun tegenstanders nooit. Ze zijn gewoon sterker dan ons, en dus favoriet. Maar dat wil niet zeggen dat ze gaan winnen', blijft de bondscoach strijdvaardig.

'We gaan ons hoe dan ook niet laten doen. Als we de foutjes achterwege laten en we kunnen scoren, dan zit een verrassing erin. Toen ik speler was, ontmoette ik elke week een sterkere tegenstander. Het heeft me niet belet vaak te winnen', besloot Leekens met een knipoog.