Het Leuvense biofarmaciebedrijf Thrombogenics lijkt op weg naar een eerste medicijn. De tweede Fase III-studie met microplasmine bevestigt de positieve resultaten van de eerste studie, meldt het bedrijf woensdag in een persbericht.

Daarmee is het potentieel bevestigd van het middel bij de behandeling van bepaalde oogaandoeningen.

Financieel directeur Chris Buysse zegt woensdag op de website van De Tijd dat hij mikt op 2012 voor de eerste verkopen. Eerst moet het dossier nog voorbij de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA en de Europese EMEA. Vanaf 2013 zou het medicijn geld in het laatje moeten brengen: analisten schatten de piekverkoop op 300 à 800 miljoen euro per jaar.

Door microplasmine te injecteren kan focale vitreomaculaire adhesie (VMA) worden behandeld zonder dat een operatie nodig is. 'Focale vitreomaculaire adhesie' is een aandoening waarbij het glasvocht, het centrale gelachtige deel van het oog, abnormaal sterk verkleeft met de macula, het centrale deel van het netvlies aan de achterkant van het oog. Het middel werkt volgens Buysse bij zo'n dertig procent van de patiënten.