Zoeken naar échte liefde
Foto: vrt
Waarom is Married Single Other een betere ‘romcom’ dan wat we vaak in deze categorie zien? Het heeft niet met originaliteit te maken, want wat kan nu afgezaagder zijn dan een serie waarin drie koppels zoeken naar échte liefde? Maar door de goeie dialogen, een juist evenwicht tussen pathetiek en menselijkheid, en behoorlijke acteurs, overstijgt deze Britse productie het gemiddelde.

Er zijn maar zes afleveringen en meer zullen er niet volgen. Wie de eerste miste, kan dus maar beter snel instappen.

De reeks draait om drie koppels uit de lagere middenklasse in Leeds.

Lillie en Eddie zijn niet gehuwd, maar al 16 jaar samen met twee opgroeiende zonen. Dickie en Babs zijn wel gehuwd, met één dochter van Babs. Clint is een rokkenjager die met de blonde stoot Abbey een ‘vaste’ relatie wil proberen, op haar aandringen.

Centraal staat de vraag wat een relatie de moeite waard maakt. Draait het om liefde? Om goede seks? Om voldoende inkomsten? Om trouw? De zes karakters hebben er allemaal hun eigen kijk op en ventileren die zonder veel scrupules.

Married Single Other is grappig en neigt soms naar het sentimentele, maar kleurt ook met een wat dramatische ondertoon. Dickie is een erg aaibare, maar pathetische klaploper die weliswaar een scherpe kijk heeft op de dingen, maar geen geld in het laatje brengt. Zijn broer Clint heeft professioneel vlot succes, maar snapt dan weer niets van wat een relatie de moeite waard maakt. Eddie is de man die na zestien jaar eindelijk eens wil huwen, maar Lillie gelooft dat het huwelijk de liefde kapot maakt (ze werkt in een vluchthuis voor vrouwen).

Het is grappig hoe de kinderen vanop afstand commentaar leveren op de stoten van hun ouders, maar echt ontwikkeld worden die jonge karakters niet.

Op het einde van de eerste aflevering schuift een zwart wolkje boven de lichtblauwe hemel, wanneer Lillie in de spiegel de pijn in haar voorhoofd betast. Een slecht voorteken.

Married Single Other is te zien op dinsdag op Eén (20.40 uur).